Okulumuzda Eczacıbaşı A.Ş. nin yürütmekte olduğu Hijyen Projesi kapsamında Korgan Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ve Sarıaliç İlkokulu öğrencilerine hijyen konusunda seminer verildi.

Okulumuz 8. sınıf öğrencileriyle Okul Rehber Öğretmeni Ahmet Arslan koordinatörlüğünde KOŞARAK HEDEF BULMA "ORYANTİRİNG" etkinliğimizi icra ettik. Öğrencilerimiz okul alanı içerisine yerleştirilen LGS sorularını bulup cevapladılar. Yapılan etkinlik öğrencilerimizin hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağladı ve eğlenerek öğrendiler. Etkinlikte emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Ali Ekici önderliğinde okulumuzda 6. 7. ve 8. sınıf öğrencileri arasında ilahi yarışması düzenlendi.

Yarışmaya katılan 13 öğrenci arasında Melike Avıncı ve Merve Öket 1. oldu.

Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Müdür yardımcımız ve öğretmenlerimiz öncülüğünde 8. sınıf öğrencilerine lise tanıtım gezisi yapıldı.

Bu gezi sayesinde öğrenciler farklı ortamlar gördüler. Bunun yanı sıra hem gezdiler hem de öğrendiler.

Ordu Fen Lisesi, Ordu Proje İmam-Hatip Lisesi ve Fatsa Fen Lisesi gezdirildi.

Özel Eğitim Sınıfımız , Toplumsal Uyum Becerileri dersi kapsamında okulumuz müdürlüğüne bağlı , bünyesindeki sarıaliç ilkokulu anasınıfı ve ilkokul 1. Sınıf öğrencilerine sinema etkinliği hazırlayıp yüzleri güldürdü.  Çizmeli Kedi adlı animasyon sinema filmi izletildi.

Sinemaya gitmeyen çocuk kalmasın projesi kapsamında düzenlenen bu etkinliğe Korgan Yatılı Bölge Ortaokulu  olarak katılım sağladık.

Öğretmen ve öğrencilerimiz sinema kültürü sayesinde hem farklı mekanları ziyaret ettiler, hem eğlendiler hem de sosyal ve kültürel açıdan kendilerini geliştirme imkanı elde ettiler.

" BİZİM KÖYÜN ŞARKISI "

İstanbul’da yaşayan Çınar’ın en büyük hayali müzik yarışmasına katılmaktadır. O, yarışma gününün gelmesini sabırsızlıkla beklerken babası bu sırada köye geri dönmeyi planlar. Babasının kararı karşısında yıkılan Çınar ne kadar karşı çıksa da babasını ikna edemez ve ailece köye döneler. Zeki kız kardeşi Zeynep ile yeni yaşamlarına alışmaya çalışan Çınar yeni arkadaşlar edinmiştir. Gerçek dostluğun ne demek olduğunu arkadaşları sayesinde anlayan Çınar hayallerine kavuşabilecek midir?

Ordu´nun Altınordu ilçesinde, 130 yayınevinin yer aldığı "Ordu 1. Ulusal Kitap Fuarı" açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), KOSGEB ve AltınorduBelediyesinin ortaklığıyla geçekleştirilen fuar için Tayfun Gürsoy Parkı´nda açılış programı düzenlendi.

Bu değerli etkinliğe okulumuz idarecileri,öğretmenleri ve değerli öğrencileri katılım sağlamıştır.

Haz

Okulumuzun bağlı olduğu Telekom altyapısındaki arıza nedeniyle sağlıklı telefon iletişimi yapılamamaktadır. Okulumuz hakında biligi almak isteyenlerin "Okulumuz Hakkında" http://korganyibo.meb.k12.tr/52/08/747792/okulumuz_hakkinda.html sayfasından bilgi alabilirler. Ayrıntılı bilgi almak isteyenler mesai saatleri içinde aşağıdaki numaralardan ulaşabilirler.

Selim TEKİNASA-Müdür Başyardımcısı-505 676 8553

Bekir ALTUNEL-Müdür Yardımcısı-546 475 9774

İlhan KILIÇ-Müdür Yardımcısı-543 770 6921

Doğumdan başlayarak evlatları için herşeyin en iyisini isteyen annelerin emeklerinin karşılığı bir günle ödenmez. Her yıl mayıs ayının 2.pazar günü annelerin ve emeklerinin yüceltildiği gün olarak dünya genelinde kutlanan Anneler Günü bu yıl 13 Mayıs 2018 günü kutlanıyor.

Okulumuz öğrencileri arasında 09/05/2018 Çarşamba günü Akıl oyunları turnuvası düzenlendi. 76 öğrencinin katıldığı yarışmalar Mangala, Hedef 5 ve Reversi kategorilerinde yapıldı.

Ankara Kızılcahamam´da 3-7 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılan şampiyonada 21 takım yarıştı. Yıldız erkekler kategorisinde yapılan maçlar sonucu okul takımımız Türkiye 4.sü olmuştur.

4 Aylık bir süreçte yeni kurulan tamımımızın başarısı Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Sayın Murat PAZAN tarafından da takdirle karşılanmıştır. Öğrencilerimizi ve beden eğitimi öğretmenimiz Recep KIZILIRMAK´ı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Takımımızın Kızılcahamam´da konaklamasına yardımcı olan Birteks A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Hacı Ramazan YAĞDIRAN ve Şifa Termal Hotel´e ayrıca teşekkür ederiz.

Okulumuzun kardeş okulları olan Çitlice İlkokulu ve Belalan Yolağzı İlkokulu öğrencileri ile sabah kahvaltısı yaptık. Kahvaltı sonrası okulumuzun bölümleri gezilerek okulumuz tanıtıldı. Öğrenciler zeka oyunları sınıfımızda ve z-kütüphanemizde keyifli vakit geçirdiler. Öğrencilerimize kitap hediye ederek uğurladık.

İlçe Halk Sağlığı Merkezi Müdürlüğü tarafından okulumuz öğrencilerine ve öğretmenlerine Kırım Kongo Kanamalı Ateşi(KKKA) ve kene ile mücadele hakkında bilgilendirme semineri verildi.

Okulumuz Bilim Fen ve Teknoloji Kulübü tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak atık pillerin doğaya zararı konusunda sınıflarımızda bilgilendirme çalışmaları yapıldı ve kulüp rehber öğretmeni Soner YILMAZ tarafından atık pil toplama kampanyası başlatıldı. Her sınıfa atık pil toplamak için bidonlar yerleştirildi. Toplanan piller karşılığında hediye verilecek olup, tüm öğrenci öğretmen ve velilerimizi kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz.

Okulumuz tarafından 15-22 Nisan Turizm Haftası münasebetiyle düzenlenen Yöresel Yemek Yarışmasının ödül töreni yapıldı.