Ordu İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ercan ZENGİN, Erol BAŞAR; İlçe Milli Eğitim Müdürü Murtaza ALAN ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Kenan KÖKLÜKAYA, Şükrü YÜKSEL okulumuzu ve pansiyondaki öğrencileri ziyaret ettiler.

Pansiyonda öğrencilerle birlikte güzel bir akşam yemeği yediler. Ardından öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin hazırladığı müzik şölenine katıldılar. Daha sonra spor salonuna geçip öğrencilerle birlikte eğlendiler. Tekrar pansiyona gelip Prof. Dr. Fuat SEZGİN Belgeseli izlediler. Patlamış mısır ve meyve suyu ikramının ardından öğrencilerle beraber etüt salonuna geçtiler. Beraber kitap okudular.

Bir sonraki gün okula geçip derslikleri gezdiler ve okulumuzdan ayrıldılar.

İdarecilerimize, öğretmenlerimize ve değerli öğrencilerimize teşekkür ederiz.

KORGAN ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ ÖĞRENCİLERİ VE PERSONELİ OKULUMUZU ZİYARET ETTİLER. GÜZEL BİR SABAH KAHVALTISININ ARDINDAN ÖĞRENCİLERİMİZ MİSAFİR ÖĞRENCİLERLE SINIF ORTAMINDA TANIŞIP KAYNAŞTILAR. SPOR SALONUNDA KURULAN OYUN PARKURUNDA EĞLENCELİ VAKİT GEÇİREN MİSAFİRELERİMİZ İYİ DİLEK VE TEMENNİLERLE OKULUMUZDAN AYRILDILAR. BU GÜZEL ZİYARETİN TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE VE EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMEN VE PERSONELİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ..

ORDU İLİNDE YAPILAN KROS MÜSABAKaSINDA OKULUMUZ TAKIM OLARAK İLDE 3. OLMUŞLARDIR.

ÖĞRENCİMİZ RAHİM DURAN İL 2.Sİ OLMUŞTUR.

HOCAMIZ RECEP KIZILIRMAK´I VE ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDERİZ.

Okulumuzda Eczacıbaşı A.Ş. nin yürütmekte olduğu Hijyen Projesi kapsamında Korgan Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ve Sarıaliç İlkokulu öğrencilerine hijyen konusunda seminer verildi.

Okulumuz 8. sınıf öğrencileriyle Okul Rehber Öğretmeni Ahmet Arslan koordinatörlüğünde KOŞARAK HEDEF BULMA "ORYANTİRİNG" etkinliğimizi icra ettik. Öğrencilerimiz okul alanı içerisine yerleştirilen LGS sorularını bulup cevapladılar. Yapılan etkinlik öğrencilerimizin hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağladı ve eğlenerek öğrendiler. Etkinlikte emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Ali Ekici önderliğinde okulumuzda 6. 7. ve 8. sınıf öğrencileri arasında ilahi yarışması düzenlendi.

Yarışmaya katılan 13 öğrenci arasında Melike Avıncı ve Merve Öket 1. oldu.

Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Müdür yardımcımız ve öğretmenlerimiz öncülüğünde 8. sınıf öğrencilerine lise tanıtım gezisi yapıldı.

Bu gezi sayesinde öğrenciler farklı ortamlar gördüler. Bunun yanı sıra hem gezdiler hem de öğrendiler.

Ordu Fen Lisesi, Ordu Proje İmam-Hatip Lisesi ve Fatsa Fen Lisesi gezdirildi.

Özel Eğitim Sınıfımız , Toplumsal Uyum Becerileri dersi kapsamında okulumuz müdürlüğüne bağlı , bünyesindeki sarıaliç ilkokulu anasınıfı ve ilkokul 1. Sınıf öğrencilerine sinema etkinliği hazırlayıp yüzleri güldürdü.  Çizmeli Kedi adlı animasyon sinema filmi izletildi.

Sinemaya gitmeyen çocuk kalmasın projesi kapsamında düzenlenen bu etkinliğe Korgan Yatılı Bölge Ortaokulu  olarak katılım sağladık.

Öğretmen ve öğrencilerimiz sinema kültürü sayesinde hem farklı mekanları ziyaret ettiler, hem eğlendiler hem de sosyal ve kültürel açıdan kendilerini geliştirme imkanı elde ettiler.

" BİZİM KÖYÜN ŞARKISI "

İstanbul’da yaşayan Çınar’ın en büyük hayali müzik yarışmasına katılmaktadır. O, yarışma gününün gelmesini sabırsızlıkla beklerken babası bu sırada köye geri dönmeyi planlar. Babasının kararı karşısında yıkılan Çınar ne kadar karşı çıksa da babasını ikna edemez ve ailece köye döneler. Zeki kız kardeşi Zeynep ile yeni yaşamlarına alışmaya çalışan Çınar yeni arkadaşlar edinmiştir. Gerçek dostluğun ne demek olduğunu arkadaşları sayesinde anlayan Çınar hayallerine kavuşabilecek midir?

Ordu´nun Altınordu ilçesinde, 130 yayınevinin yer aldığı "Ordu 1. Ulusal Kitap Fuarı" açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), KOSGEB ve AltınorduBelediyesinin ortaklığıyla geçekleştirilen fuar için Tayfun Gürsoy Parkı´nda açılış programı düzenlendi.

Bu değerli etkinliğe okulumuz idarecileri,öğretmenleri ve değerli öğrencileri katılım sağlamıştır.

Haz

Okulumuzun bağlı olduğu Telekom altyapısındaki arıza nedeniyle sağlıklı telefon iletişimi yapılamamaktadır. Okulumuz hakında biligi almak isteyenlerin "Okulumuz Hakkında" http://korganyibo.meb.k12.tr/52/08/747792/okulumuz_hakkinda.html sayfasından bilgi alabilirler. Ayrıntılı bilgi almak isteyenler mesai saatleri içinde aşağıdaki numaralardan ulaşabilirler.

Selim TEKİNASA-Müdür Başyardımcısı-505 676 8553

Bekir ALTUNEL-Müdür Yardımcısı-546 475 9774

İlhan KILIÇ-Müdür Yardımcısı-543 770 6921

Doğumdan başlayarak evlatları için herşeyin en iyisini isteyen annelerin emeklerinin karşılığı bir günle ödenmez. Her yıl mayıs ayının 2.pazar günü annelerin ve emeklerinin yüceltildiği gün olarak dünya genelinde kutlanan Anneler Günü bu yıl 13 Mayıs 2018 günü kutlanıyor.

Okulumuz öğrencileri arasında 09/05/2018 Çarşamba günü Akıl oyunları turnuvası düzenlendi. 76 öğrencinin katıldığı yarışmalar Mangala, Hedef 5 ve Reversi kategorilerinde yapıldı.

Ankara Kızılcahamam´da 3-7 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılan şampiyonada 21 takım yarıştı. Yıldız erkekler kategorisinde yapılan maçlar sonucu okul takımımız Türkiye 4.sü olmuştur.

4 Aylık bir süreçte yeni kurulan tamımımızın başarısı Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Sayın Murat PAZAN tarafından da takdirle karşılanmıştır. Öğrencilerimizi ve beden eğitimi öğretmenimiz Recep KIZILIRMAK´ı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Takımımızın Kızılcahamam´da konaklamasına yardımcı olan Birteks A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Hacı Ramazan YAĞDIRAN ve Şifa Termal Hotel´e ayrıca teşekkür ederiz.

Okulumuzun kardeş okulları olan Çitlice İlkokulu ve Belalan Yolağzı İlkokulu öğrencileri ile sabah kahvaltısı yaptık. Kahvaltı sonrası okulumuzun bölümleri gezilerek okulumuz tanıtıldı. Öğrenciler zeka oyunları sınıfımızda ve z-kütüphanemizde keyifli vakit geçirdiler. Öğrencilerimize kitap hediye ederek uğurladık.