İlimizde yürütülen"Bir Kitapta Sen Anlat" yarışmasında Fatsa bölge finali yapıldı. Ortaokul kategorisinde ilçemizi temsil eden okulumuz 5.sınıf öğrencisi Merve Öket "Pembe İncili Kaftan"hikayesi ile 2. oldu.  Öğrencilerimiz yarışmadan sonra Fatsa´da gezip eğlendiler. Öğrencimizi ve oğretmenlerimizi tebrik ederiz.

7-8 Nisan 2018 tarihleri arasında Karaman’da düzenlenen Okul Sporları Özel Sporcular Atletizm Türkiye Şampiyonası Türkiye geneli 64 ilden yaklaşık 640 sporcunun katılımı ile yapıldı.

Havaların ısınması ile birlikte okul bahçemizde bulunan ağaçların bakımını ve budamasını yaptık, aşılanması gereken ağaçlara kalem aşısı yaptık.

Yıldız Erkekler Puanlı Atletizm Müsabakaları Ordu 19 Eylül Stadyumunda yapıldı. 12 takım ve 8 bireysel sporcunun katıldığı müsabakalara okulumuzdan 6 sporcu katıldı.

Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Murat PAZAN tarafından okulumuza ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette okulumuzda yapılan spor faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Okulumuzda yeni kurulan beyzbol takımı için malzeme desteği veren Murat PAZAN, ihtiyaç listesi alarak yeni yardımların yapılacağı müjdesini verdi. Kendisine okulumuz adına teşekkür ederiz.

Okulumuz yıldız kızlar satranç takımı, Türkiye Satranç Federasyonu ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü işbirliği ile Trabzon´da düzenlenen Satranç Turnuvası bölge finalinde ilimizi temsil ettiler.

Türk Kütüphaneciler Derneği´nin girişimleriyle 1964 ten bu yana mart ayının son pazartesi ile başlayan haftası "Kütüphaneler Haftası" olarak kutlanmaktadır.

09-14 yaş grubu öğrencilere yönelik Ordu Lisesi Spor Salonunda düzenlenen "Türkiye 1. Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası" Ordu Finalinde, okulumuz öğrencilerinden Merve Değri Mangala kategorisinde Ordu 1.si oldu ve Bilecik’te yapılacak Türkiye finallerinde Ordu´yu temsil etmeye hak kazandı. Öğrencimiz Habil Berber ise reversi kategorisinde Ordu 2.si oldu. Öğrencilerimize ve öğrencilerimizi hazırlayan müdür yardımcımız Bekir Altunel e teşekkür ederiz.

21-26 Mart Orman Haftası nedeniyle okul bahçemizdeki ağaçların bakımını ve budamasını yaptık. Kurumuş ağaçların yerine yenilerini dikmek için hazırlık yaptık.

Okulumuz öğrencileri tarafından Çanakkale Deniz Zaferinin 103.Yılında 103 Mektup yazıldı. Okulumuz sosyal bilgiler öğretmeni Gonca Gül Kepenek tarafından yürütülen projede okulumuzdan 103 öğrenci mektup yazdı. Değerlendirme sonucu 8/A sınıfından Kerem Alınlık 1., 6/B sınıfından İlker Düzü 2., 5/A sınıfından Medine Öket 3. oldular. Öğrencilerimizin ödülleri ilerleyen günlerde kendilerine verilecektir.

Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. yılı münasebetiyle okulumuzda etkinlikler yapıldı. Öğrencilerimize çeşitli videolar izletildi. 103. Yılda 103 Mektup Yarışması düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi; kahraman Türk askerlerinin uğrunda nice kanlar döktüğü vatanımızın bağımsızlığını, bölünmezliğini ve geleceğini, milletimizin kararlılığını, gücünü ve hakimiyetini simgeleyen şanlı bir gündür.

Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki; temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Gençliği ve tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza ededilecektir.

Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz

“Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber.”

Anadolu yıldızlar ligi puanlı atletizm il seçmeleri Fatsa Stadyumunda yapıldı.

10 branşta yapılan yarışlarda 4 birincilik ,3 ikincilik ,3 de üçüncülük le yarışmaları bitirdik.

Öğrencilerimiz İsmail Düğü, Enes Duran, Mehmet Tüzel il takımında 4 branşta Ordumuz için  24-25 Mart´ta Erzincan da ter dökecekler. Öğrencilerimiz ve beden eğitimi öğretmenimiz Recep Kızılırmak a teşekkür ederiz

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen, 29 takımda 170 sporcunun katılımıyla 19 Eylül Stadyumunda yapılan, Okul Sporları Puanlı Atletizm Yarışmalarında okulumuz küçük erkeklerde takım halinde 3. ve kızlar takım halinde 8. oldular.

Bireysel olarak Serkan Düşün yüksek atlama ve 1000 m. koşuda il 3. oldu , top atmada Meryem Ayma 2. ve 800 m. koşuda Gamze Nur Pek 3. oldular.

Öğrencilerimize ve beden eğitimi öğretmeni Recep Kızılırmak´a teşekkür ederiz.

Matematikte kullanılan Pİ sabit sayısını tanıtmak ve matematiği eğlenceli hale getirmek için okulumuzda "Dünya Pİ Günü" etkinliği yapıldı.