Okulumuzdan bir grup öğrenci ile Belalan Yolağzı İlkokulu´nu ziyaret ettik. Öğrencilerimiz okulumuzu tanıttılar ve Belalan Yolağzı İlkokulu öğrencilerini okulumuza davet ettiler.

Okul müdürü Seydi Tuğyan´a göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Türkiye akıl ve zeka oyunları tarafından Bilecik’te düzenlenen Türkiye Zeka Oyunları finalinde Ordu takımında yer alan öğrencimiz Merve Değri 12/14 yaş grubu Mangala müsabakalarında Türkiye dokuzuncusu oldu. İkizce Ortaokulu´ndan Aytuğ Şahinkaya 9/11 yaş mangalada Türkiye ikincisi, Sakarya Ortaokulu´ndan Enes Utku Selbes ise Reversi de Türkiye 5. si oldu. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Günümüzde dünyanın en büyük problemlerinden biri de atıkların, artan nüfus ve tüketim kültürünün etkisiyle dünyayı istila etmesidir. Görsel sanatlar öğretmenimiz bu konuya dikkat çekmek ve çöp olarak gördüğümüz maddelerin tekrar kullanılabildiğini göstermek için derste atık maddelere resim yaptırdı. Önümüzdeki günlerde bu  ürünlerden okulumuzda sergi açılacaktır.

İlimizde yürütülen"Bir Kitapta Sen Anlat" yarışmasında Fatsa bölge finali yapıldı. Ortaokul kategorisinde ilçemizi temsil eden okulumuz 5.sınıf öğrencisi Merve Öket "Pembe İncili Kaftan"hikayesi ile 2. oldu.  Öğrencilerimiz yarışmadan sonra Fatsa´da gezip eğlendiler. Öğrencimizi ve oğretmenlerimizi tebrik ederiz.

7-8 Nisan 2018 tarihleri arasında Karaman’da düzenlenen Okul Sporları Özel Sporcular Atletizm Türkiye Şampiyonası Türkiye geneli 64 ilden yaklaşık 640 sporcunun katılımı ile yapıldı.

Havaların ısınması ile birlikte okul bahçemizde bulunan ağaçların bakımını ve budamasını yaptık, aşılanması gereken ağaçlara kalem aşısı yaptık.

Yıldız Erkekler Puanlı Atletizm Müsabakaları Ordu 19 Eylül Stadyumunda yapıldı. 12 takım ve 8 bireysel sporcunun katıldığı müsabakalara okulumuzdan 6 sporcu katıldı.

Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Murat PAZAN tarafından okulumuza ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette okulumuzda yapılan spor faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Okulumuzda yeni kurulan beyzbol takımı için malzeme desteği veren Murat PAZAN, ihtiyaç listesi alarak yeni yardımların yapılacağı müjdesini verdi. Kendisine okulumuz adına teşekkür ederiz.

Okulumuz yıldız kızlar satranç takımı, Türkiye Satranç Federasyonu ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü işbirliği ile Trabzon´da düzenlenen Satranç Turnuvası bölge finalinde ilimizi temsil ettiler.

Türk Kütüphaneciler Derneği´nin girişimleriyle 1964 ten bu yana mart ayının son pazartesi ile başlayan haftası "Kütüphaneler Haftası" olarak kutlanmaktadır.

09-14 yaş grubu öğrencilere yönelik Ordu Lisesi Spor Salonunda düzenlenen "Türkiye 1. Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası" Ordu Finalinde, okulumuz öğrencilerinden Merve Değri Mangala kategorisinde Ordu 1.si oldu ve Bilecik’te yapılacak Türkiye finallerinde Ordu´yu temsil etmeye hak kazandı. Öğrencimiz Habil Berber ise reversi kategorisinde Ordu 2.si oldu. Öğrencilerimize ve öğrencilerimizi hazırlayan müdür yardımcımız Bekir Altunel e teşekkür ederiz.

21-26 Mart Orman Haftası nedeniyle okul bahçemizdeki ağaçların bakımını ve budamasını yaptık. Kurumuş ağaçların yerine yenilerini dikmek için hazırlık yaptık.

Okulumuz öğrencileri tarafından Çanakkale Deniz Zaferinin 103.Yılında 103 Mektup yazıldı. Okulumuz sosyal bilgiler öğretmeni Gonca Gül Kepenek tarafından yürütülen projede okulumuzdan 103 öğrenci mektup yazdı. Değerlendirme sonucu 8/A sınıfından Kerem Alınlık 1., 6/B sınıfından İlker Düzü 2., 5/A sınıfından Medine Öket 3. oldular. Öğrencilerimizin ödülleri ilerleyen günlerde kendilerine verilecektir.

Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. yılı münasebetiyle okulumuzda etkinlikler yapıldı. Öğrencilerimize çeşitli videolar izletildi. 103. Yılda 103 Mektup Yarışması düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi; kahraman Türk askerlerinin uğrunda nice kanlar döktüğü vatanımızın bağımsızlığını, bölünmezliğini ve geleceğini, milletimizin kararlılığını, gücünü ve hakimiyetini simgeleyen şanlı bir gündür.

Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki; temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Gençliği ve tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza ededilecektir.

Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz

“Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber.”