Okulumuz yıldız kızlar satranç takımı, Türkiye Satranç Federasyonu ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü işbirliği ile Trabzon´da düzenlenen Satranç Turnuvası bölge finalinde ilimizi temsil ettiler.

Türk Kütüphaneciler Derneği´nin girişimleriyle 1964 ten bu yana mart ayının son pazartesi ile başlayan haftası "Kütüphaneler Haftası" olarak kutlanmaktadır.

09-14 yaş grubu öğrencilere yönelik Ordu Lisesi Spor Salonunda düzenlenen "Türkiye 1. Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası" Ordu Finalinde, okulumuz öğrencilerinden Merve Değri Mangala kategorisinde Ordu 1.si oldu ve Bilecik’te yapılacak Türkiye finallerinde Ordu´yu temsil etmeye hak kazandı. Öğrencimiz Habil Berber ise reversi kategorisinde Ordu 2.si oldu. Öğrencilerimize ve öğrencilerimizi hazırlayan müdür yardımcımız Bekir Altunel e teşekkür ederiz.

21-26 Mart Orman Haftası nedeniyle okul bahçemizdeki ağaçların bakımını ve budamasını yaptık. Kurumuş ağaçların yerine yenilerini dikmek için hazırlık yaptık.

Okulumuz öğrencileri tarafından Çanakkale Deniz Zaferinin 103.Yılında 103 Mektup yazıldı. Okulumuz sosyal bilgiler öğretmeni Gonca Gül Kepenek tarafından yürütülen projede okulumuzdan 103 öğrenci mektup yazdı. Değerlendirme sonucu 8/A sınıfından Kerem Alınlık 1., 6/B sınıfından İlker Düzü 2., 5/A sınıfından Medine Öket 3. oldular. Öğrencilerimizin ödülleri ilerleyen günlerde kendilerine verilecektir.

Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. yılı münasebetiyle okulumuzda etkinlikler yapıldı. Öğrencilerimize çeşitli videolar izletildi. 103. Yılda 103 Mektup Yarışması düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi; kahraman Türk askerlerinin uğrunda nice kanlar döktüğü vatanımızın bağımsızlığını, bölünmezliğini ve geleceğini, milletimizin kararlılığını, gücünü ve hakimiyetini simgeleyen şanlı bir gündür.

Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki; temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Gençliği ve tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza ededilecektir.

Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz

“Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber.”

Anadolu yıldızlar ligi puanlı atletizm il seçmeleri Fatsa Stadyumunda yapıldı.

10 branşta yapılan yarışlarda 4 birincilik ,3 ikincilik ,3 de üçüncülük le yarışmaları bitirdik.

Öğrencilerimiz İsmail Düğü, Enes Duran, Mehmet Tüzel il takımında 4 branşta Ordumuz için  24-25 Mart´ta Erzincan da ter dökecekler. Öğrencilerimiz ve beden eğitimi öğretmenimiz Recep Kızılırmak a teşekkür ederiz

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen, 29 takımda 170 sporcunun katılımıyla 19 Eylül Stadyumunda yapılan, Okul Sporları Puanlı Atletizm Yarışmalarında okulumuz küçük erkeklerde takım halinde 3. ve kızlar takım halinde 8. oldular.

Bireysel olarak Serkan Düşün yüksek atlama ve 1000 m. koşuda il 3. oldu , top atmada Meryem Ayma 2. ve 800 m. koşuda Gamze Nur Pek 3. oldular.

Öğrencilerimize ve beden eğitimi öğretmeni Recep Kızılırmak´a teşekkür ederiz.

Matematikte kullanılan Pİ sabit sayısını tanıtmak ve matematiği eğlenceli hale getirmek için okulumuzda "Dünya Pİ Günü" etkinliği yapıldı.

Okulumuzda eski kütüphane bölümümüze akıl oyunları sınıfı yapmak için çalışmalara başladık. Destek vermek isteyenler okul müdürlüğüne başvurabilir.

12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabülü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü nedeniyle okulumuz görsel sanatlar öğretmeni Serdar KURT ve öğrenciler tarafından sergi açıldı. Mehmet Akif Ersoy´un yaşam öyküsü ve eserleri tanıtıldı.

28 Şubat Sivil Savunma Günü nedeniyle okulumuzda program düzenlendi. Sivil Savunma Kulübü rehber öğretmenleri Ali Şan KARAOĞLU ve Sümeyye ALTUNEL liderliğinde, öğrencilere sivil savunmanın önemi üzerine bilgilendirici konuşmalar yapıldı. Akabinde okulumuzda ve pansiyonda tahliye tatbikatı ve yangın söndürme tatbikatı yapıldı.

"Bir Kitapta Sen Anlat" Yarışması Korgan ilçe finali 09/03/2018 tarihinde Korgan Ortaokulu Fatma Trabzon Konferans Salonunda yapıldı. Okulumuzu "Pembe İncili Kaftan" hikayesi ile temsil eden Medine ÖKET, yarışma sonucu ilçe 1.si olarak İlçemizi Ordu´da yapılacak İl finallerinde temsil edecektir. Öğrencimize ve türkçe öğretmenlerimiz Mustafa SEÇİM, Betül YARAN a teşekkür ederiz.

Canından bir parça evlatlarını toprağa veren şehit annelerinin, şefkatiyle, emeğiyle, alın teriyle dünyamıza güç veren, dünyamızı güzelleştiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarız.